OM WHITSUN

Velkommen på Whitsun – Lollands pinsefestival.

Æstetikken fanger, musikken spiller, maden smager og vinen glæder. Velkommen på Whitsun – Lollands pinsefestival, som udfolder sig 28. maj 2023 fra 11.00-00.00. Destinationen er Christianssæde med tilhørende park, og den historiske barokherregård fra 1690 danner baggrund for musikscene og festivalsplads med ’talks’-telt og lokale smagsoplevelser nøje udvalgt af arrangører. Festivalsområdet er indrettet med hyggelige, naturlige og minimalistiske elementer, så herregård og park kan komme til sin ret, dog med et ’splash’ af farvefest – for gæsterne er selvfølgelig kommet til Christianssæde midt på Lolland for at have det festligt. 

På plakaten ses velkendte navne fra den danske musikscene. Med vores ’talks’-telt ønsker vi at stille skarpt på fremtidens gode liv, og vi får hjælp af relevante foredragsholdere/livstilseksperter. Vores festival er af højeste kvalitet, og med den skønne oplevelse i fokus, som imødekommer alle sanserne, ønsker vi at ’kickstarte’ sommeren på Lolland med Whitsun. 

Vores gæster kan glæde sig til et ærligt og grønt festivalsunivers. For bæredygtighed er en selvfølge i vores opbygning af Lollands nye festival, og som arrangører tager vi ansvar og prioriterer det grønne valg, ift. blandt andet engangsservice, pantsystem og affaldssortering. Produkter, madvarer, drikkelse og samarbejdspartnere er lokale og kvaliteten høj. Få en gourmet oplevelse skabt i samarbejde med lokale traktørsteder. Vi sætter rammerne for de boder som udlejes, og vi arbejder tæt sammen med aktører for at sikre, at standarderne lever op til gæsternes og vores egne forventninger. Med ’shuttlebusser’ henter og bringer vi fra og til Ryde Station og til de nærliggende byer Maribo, Saxkøbing og Nykøbing, men kom også i bil og overnat på vores gratis teltplads op ad den smukke Christianssæde Skov.

Vi henvender os særligt til den kvindelige festivalsgænger, for hun har god smag og ønsker at deltage ved Whitsun af overstående grunde. Vores service og infrastruktur tilgodeser netop hendes behov, blandt andet med masser af sikkerhed på pladsen, rene toiletfaciliteter og kort kø til aperol spritz – og rosébar. Selvom vi fokuserer på det kvindelige segment, deres ønsker og behov, er der plads til alle på Whitsun. I Christianssædes ånd er VIP status skippet til fordel for egalitære værdier, hvor alle gæster har adgang til hele parkens oplevelser og faciliteter. Børn kan medbringes og partnere tages med under armen. Eventuelt overskud geninvesteres i Lolland igennem Team Sydhavsøernes foreningsaktiviteter og Christianssæde ønsker at øremærke overskuddet til forbedrede adgangsforhold i park og skov, som særligt tilgodeser kørestolsbrugere.

Vi ser frem til at skabe en skøn helhedsoplevelse på Lolland, hvor fællesskab og kvalitet sammensættes med en stærk tro på, at Whitsun Festival Lolland kan tilbyde et produkt på højde med andre succesrige festivaler og tiltrække et publikum med smag for kvalitet, autenticitet og bæredygtige værdier.

Whitsun Reklamefilm

Andreas Karberg og Christianssæde

Andreas Karberg ejer Christianssæde – en historisk og fredet herregård fra 1690, beliggende idylisk i smukke omgivelser på Lolland.

Andreas Karberg gør et stort og passioneret arbejde med renovering af den smukke herregård. Samtidig er den gamle skov og park blevet gjort offentlig for publikum og besøgende. Så kom gerne forbi og nyd den smukke natur!

Se filmen hvor Andreas Karberg præsenterer sig selv og Christiansæde.

Hør indslag i P4-sjælland om Whitsun 2022 og Christianssæde.