Om whitsun

Velkommen på Whitsun – Lollands musikfestival i Pinsen

Æstetikken fanger, musikken spiller, maden smager og vinen glæder. Velkommen på Whitsun – Lollands pinsefestival, som udfolder sig for tredje gang den 19. maj 2024 12.00-23.30. Destinationen er Christianssæde med tilhørende park, og den historiske barokherregård fra 1690 danner baggrund for musikscene og talksscene og festivalspladsen byder på lokale smagsoplevelser nøje udvalgt af arrangører. Festivalsområdet er indrettet med hyggelige, naturlige og minimalistiske elementer, så herregård og park kan komme til sin ret, dog med et ’splash’ af farvefest – for gæsterne er selvfølgelig kommet til Christianssæde midt på Lolland for at have det festligt. 

På ‘Anemonescenen’ opleves velkendte musiknavne og på vores talkscene – ‘Christiansborgscenen’ stiller vi skarpt på fremtidens gode liv, og vi får hjælp af relevante foredragsholdere. Vores intime festival er af højeste kvalitet, og med den skønne oplevelse i fokus, som imødekommer alle sanserne, ønsker vi at ’kickstarte’ sommeren på Lolland med Whitsun. 

Vores gæster kan glæde sig til et ærligt og grønt festivalsunivers. For bæredygtighed er en selvfølge i vores opbygning af Lollands nye festival, og som arrangører tager vi ansvar og prioriterer det grønne valg, ift. blandt andet engangsservice, pantsystem og affaldssortering. Produkter, madvarer, drikkelse og samarbejdspartnere er lokale og kvaliteten høj. Få en gourmet oplevelse skabt i samarbejde med lokale traktørsteder. Vi sætter rammerne for de boder som udlejes, og vi arbejder tæt sammen med aktører for at sikre, at standarderne lever op til gæsternes og vores egne forventninger. Vores busser henter og bringer fra og til Ryde Station og til de nærliggende byer Nakskov, Maribo, Rødby, Saxkøbing og Nykøbing, men kom også i bil og overnat på vores gratis teltplads op ad den smukke Christianssæde Skov.

Whitsun er en festival for alle, der sætter pris på god smag og unikke oplevelser. Vores service og infrastruktur er designet til at sikre komfort med høj sikkerhed, rene toiletfaciliteter og korte køer til vores Aperol Spritz og Hendricks Gin bar. Hos Whitsun er der ingen VIP-områder – vi tror på egalitære værdier, hvor alle gæster får adgang til hele parkens oplevelser og faciliteter. Det er desuden en familievenlig festival, så børn er også meget velkomne.

Festivalen er non-profit baseret og eventuelle overskud går til bevarelse af natur og kulturskabende aktiviteter på og omkring Christianssæde på Lolland.

Festivalen uddeler årligt 100 gratis festival billetter til en målgruppe som festivalen ønsker at hædre, belønne eller opmuntre.

Vi ser frem til at skabe en skøn helhedsoplevelse på Lolland, hvor fællesskab og kvalitet sammensættes med en stærk tro på, at Whitsun Festival Lolland kan tilbyde et produkt på højde med andre succesrige festivaler og tiltrække et publikum med smag for kvalitet, autenticitet og bæredygtige værdier.

Happy Whitsun!

Andreas Karberg og Christianssæde

Andreas Karberg ejer Christianssæde – en historisk og fredet herregård fra 1690, beliggende idylisk i smukke omgivelser på Lolland. Andreas Karberg gør et stort og passioneret arbejde med renovering af den smukke herregård. Samtidig er den gamle skov og park blevet gjort offentlig for publikum og besøgende. Så kom gerne forbi og nyd den smukke natur!